#TEAMANNAETMAMAN

Because we want to share our stories with you

In de categorie:

Fancy dinner in Hertog Jan (Zedelgem, Brugge)

Om de zoveel weken reserveren mijn wederhelft en ik enkele uurtjes voor onszelf. Lees : lekker uit eten, onze favoriete hobby! En ja, we zijn zoooo verwend op dat vlak in Vlaanderen. Eigenlijk zou ik u kunnen vertellen over die topper uit mijn hometown Roeselare, restaurant BOURY, maar deze komt in een volgende post aan bod. Hertog-Jan, het driesterrenrestaurant van chef Gert De Mangeleer en zijn soulmate, sommelier Joachim Boudens, daar gaat het over vandaag. En ik kan kort wezen : dit restaurant is TOP, op alle vlak.

De ontvangst, het kader, de gerechten, de dresscode (o zo cool), de bediening, muziek, echt àlles is hier beyond normal. Dit is meer dan eens uit eten gaan, dit is een totaalbeleving. Geen stijf of pretentieus gedoe, gewoon überhip, stijlvol en gerechten en dranken om duimen en vingers bij af te likken. Als ijverige bijtjes werken keuken- en zaalpersoneel zich (geheel geluidloos, hoe doen ze het?) uit de naad om de gasten op alle vlak te verwennen en de creaties van hun bijenkoning (in dit geval) met klasse te presenteren. Heb je daarbij nog het geluk dat het schitterend weer is en je de aperitief (met zicht op oneindig) op het terras kunt nuttigen, en je een wandeling door de prachtige bloemen- en kruidentuin kunt maken, dan kan de avond écht niet meer stuk!
Eet smakelijk ! Ik bedenk zo ineens 10 nieuwe redenen om hier terug te komen.

Pictures : credits : Kristof Vrancken

- Ingrid -
www.hertog-jan.com

VOLG ONS OP

BEZOEK ONZE WEBSHOP

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN


INSTAGRAM