#TEAMANNAETMAMAN

Because we want to share our stories with you

In de categorie:

New York, of all places!

Afgelopen krokusvakantie reisde ik met het gezin (manlief en twee tieners, Romeo 10 en Anna 16 jaar) voor de tweede keer naar NY.
Iets in die stad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij ( én op m’n dochter )... is het de vibe, de smeltkroes van mensen, de drukte vs de rust, het eindeloooooooos shoppen, ik weet het niet, (of ja, misschien toch voor een groot stuk dat laatste!) maar ik krijg er niet genoeg van …NY heeft me helemaal in z’n ban !
Brussel – NY : rechtstreeks via Brussels Airlines, de vlucht van ruim 8 uur neem ik er met graagte bij, eindelijk eens tijd om een filmpje te kijken. Niet?
WHERE TO STAY :

Coolest hotel in town : ACE hotel, hartje Manhattan, room with a view, prachtig uitzicht op ‘The Empire State Building’, én alle highlights op loopafstand. Het niet aflatend lawaai van toeterende auto’s en sirenes ( dag en nacht ) is in deze buurt ( hell yeah ) ‘part of the package’. www.acehotel.com

GUIDE ON YOUR JOURNEY :
ABSOLUTE metgezel op deze reis ( op al onze citytrips eigenlijk) : Time to momo NY . De pocket bevat prachtig uitgestippelde routes met alle hotspots van deze inspirerende stad. Je wandelt in je eigen tempo en ontdekt zo ‘the city that never sleeps’ én de local lifestyle. Nog zo een coole cityguide : ‘The New York Guide - petite passeport, voor de prachtige foto’s en - again - megatoffe adresjes die je gewoon gedaan moet hebben!
Wij houden er aan op iedere citytrip (met junior in onze kielzog) de plaatselijke Zoo te bezoeken ( bijna iedere grote stad heeft er eentje ) en een film in de cinema mee te pikken. (in NY : Lalaland met XL diet coke and popcorn)

www.timetomomo.com

www.petitepasseport.com

WHERE TO EAT AND DRINK
Best coffee in town : Stumptown coffee, Ace hotel, manhattan

Lunch : www.thebutchersdaughter.com

Lunch/Dinner : www.thefatradishnyc.com

Fancy dinner : www.buddakanny.com

Best Libanese : www.balaboostanyc.com

(deze lijst is eigenlijk oneindig)

THINGS TO SEE :
Naast NY’s ontelbare highlights is een bezoek aan een aantal van de stad’s vermaarde musea is echt een must! Geen nood als je het niet ziet zitten om alle verdiepingen te doorlopen, ieder museum heeft meestal een megacoole museumshop waar je leuke hebbedingen of een cadeautje kunt scoren. Op ons must-see lijstje : Guggenheim, Natural History Museum (the dino’s of course), Metropolitan Museum, The New Museum, Moma en The Whitney. In the New Museum bekijk je internationale exposities, nieuwe concepten en ideëen. Bijzonder verrassend !

Maak op een zonnige dag zeker een tocht doorheen central park, een prachtig stuk groen omringd door honderden skyscrapers . In dit park geef je je oren en ogen de kost aan de voorbijlopende joggers, fietsers en streetperfomers. Voor junior was deze wandeling één grote jacht op eekhoorntjes .

Voor een ‘amazing view over the city’ moet je een kaartje kopen in het Rockefeller Center. Breng daar een bezoek aan de roof top : ‘top of the rock’. In 1-2-3 zoef je naar de 79 ste verdieping, alwaar je nog wat hoger kunt gaan via de strappenhal . Breathtaking !!!

Het is niet mijn bedoeling hier alle highlights van de stad op te sommen, lees er de ‘guides’ maar op na, maar het rustiger Williamsburg in Brooklyn ‘over the bridge’( logeer in het hippe WYTE HOTEL, snuister in de vintage shops en take a break in één van de heerlijke koffiebars ), Chinatown (voor de geuren en kleuren, én vergaap je aan de eindeloze kraampjes met het vreemdste eten.) en Harlem ( think ghettoblasters, rappers en veel soulfood ) zijn echt bijzondere plaatsen in de stad die op mij een blijvende indruk nalaten.

SO, start dreaming, en is het eindelijk zo ver, en komt je NY trip er FINALLY aan? Here’s one good advice, put on your comfy sneakers and enjoy – smell – feel – and live this amazing city!

- ingrid -

VOLG ONS OP

BEZOEK ONZE WEBSHOP

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN


INSTAGRAM